- Λεπτομέρειες
- Ε. Αυγητίδης
- Ανακοινώσεις - Δράσεις
- 360
Στις 10 και 11 Μαΐου 2017 πραγματοποιήθηκε η 4η διακρατική συνάντηση των υπευθύνων υλοποίησης του σχεδίου “Πολυπολιτισμικά Σχολεία - Ενίσχυση του πολιτισμικού και γλωσσικού θησαυρού της Ευρώπης μέσω των δασκάλων”, στην Κομοτηνή. Οικοδεσπότης ήταν η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.
Στόχος της συνάντησης είναι η
- η αξιολόγηση της προόδου των αποτελεσμάτων του προγράμματος
- η ενημέρωση των εταίρων σχετικά με την ανατροφοδότηση που έλαβε το σχέδιο από την Εθνική Μονάδα της Πολωνίας
- η διάδοση και η εξασφάλιση της ποιότητας των έργων του προγράμματος καθώς και η επίβλεψη των διοικητικών εργασιών που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί αλλά και που πρόκειται να υλοποιηθούν μέχρι την επόμενη συνάντηση
- ο σχεδιασμός των δράσεων για τους επόμενους μήνες
- η επίλυση των προβλημάτων/θεμάτων που προέκυψαν κατά τη διάρκεια του προγράμματος
Συμμετέχουσες χώρες : Πολωνία, Ιταλία, Ισπανία, Βέλγιο και Ελλάδα.
Πολυπολιτισμικά Σχολεία – “Ενίσχυση του Πολιτισμικού και Γλωσσικού Θησαυρού της Ευρώπης μέσω των Δασκάλων” 1ο ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ξέρεις τι είναι η Πολυπολιτισμική τάξη; Αν η απάντηση είναι όχι, θα πρέπει να συμπληρώσεις αυτό το κενό πραγματοποιώντας μια επίσκεψη στην ιστοσελίδα του προγράμματος «Πολυπολιτισμικά Σχολεία (Multicultural Schools)»!
Το “Πολυπολιτισμικά Σχολεία – Ενίσχυση του Πολιτισμικού και Γλωσσικού Θησαυρού της Ευρώπης μέσω των δασκάλων” είναι ένα πρόγραμμα συγχρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και υλοποιείται μέσω του προγράμματος Erasmus+. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 6 εταίρους από 5 Ευρωπαϊκές χώρες: Πολωνία, Ιταλία, Ισπανία, Βέλγιο και Ελλάδα. H σύμπραξη αποτελείται από τρία Πανεπιστήμια, ένα ιδιωτικό και δύο κρατικά, μια μικρομεσαία επιχείρηση, μια Ευρωπαϊκή Ένωση Δασκάλων και μια δημόσια υπηρεσία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Στην κάθε χώρα εταίρο η «πολυπολιτισμικότητα» αντιμετωπίζεται με διαφορετικούς τρόπους και για αυτό τον λόγο, η διακρατική διάσταση του σχεδίου αποτελεί προστιθέμενη αξία, καθώς επιτρέπει να παρατηρήσουμε τη διαδικασία ενσωμάτωσης της ΕΕ από διαφορετικές οπτικές γωνίες. Η ιδέα του προγράμματος προέρχεται από την πολιτική και τη δημόσια συζήτηση για τις μεταναστευτικές ροές και το ερώτημα σχετικά με το πώς το Ευρωπαϊκό κοινωνικό σύστημα απαντάει στην ποικιλομορφία στο πλαίσιο της καθημερινής ζωής.